За српске породице на Косову и Метохији 5 300€





Драга браћо и сестре,
Овог викенда представници наше организације обишли су царски град Призрен и светиње које красе овај град, Зочиште, Ораховац, Велику Хочу, Високе Дечане, Гораждевац и Пећку Патријаршију и том приликом уручили новчану помоћ за српске породице у износу од 5.300 Еур
Захваљујући Вашим несебичним донацијама приликом посјете Ораховцу помогли смо мјештане Маријелу Цекић са 500 Еур за куповину намјештаја, младог вајара Душана Стојановића са 1000 Еур за куповину калупа, као и вртић ПУ ''Наша Радост'' са 300 Еур, док је у манастиру Високу Дечани помоћ уручена за Ивицу Дашића из Рудица код Клине у износу од 1.500 Еур за куповину краве, Жикицу Белошевића из Црколеза у износу од 800 Еур за куповину прикључака за трактор, док је једнократна новчана помоћ од 600 Еур обезбијеђена за за Стефанију и Филипа Манојловића. У сарадњи са ПБ '' Ђурђевац'' из Будве донирано је укупно 1.200 Еур за реновирање купатила породици Минић из Лепосавића.

Такође, у оквиру ове акције по 350€ је опредијељено за учешће у традиционалној акцији подјеле ХО Сви за Космет из Београда као и за ацкију коју је реализовао ПОЗ "Свети Стефан Пиперски".
Приликом посјете са нама су била и браћа из ПБ "Ђурђевац" као и представник ПОЗ "Свети Стефан Пиперски" и организације ''Љуби ближњег свог'', који су ову посјету такође искористили да уруче помоћ нашем народу у Ораховцу, Великој Хочи и Гораждевцу.
Са овом акцијом наша организација је претходну годину завршилa са прикупљених 32.000€.
Захваљујемо се игуману о. Миахилу и братству манастира Св. Архангела у Призрену на срдачном гостопримству, игуману о. Сави и о. Исаији из манастира Високи Дечани на срдачној добродошлици и помоћи при реализацији расподјеле наведених средстава, као и паросима из Ораховца, Велике Хоче и Гораждевца.

Благодаримо свим нашим приложницима без којих се ни ова, а ни било која акција не би могла реализовати и позивамо вас да и даље помажете наш народ на Косову и Метохији.



Галерија фотографија