Уручена помоћ за опремање гостопримнице у Великој ХочиДрага браћо и сестре,
уз Божију помоћ дана 23. и 24. јула смо реализовали још једно успјешно поклоничко путовање на Косово и Метохију, којом приликом смо уручили донацију у износу од 2.500,00 Еур за опремање гостопримнице при цркви Светог Стефана у Великој Хочи.

У раним јутарњим часовима кренули смо од Саборног храма Христовог васкрсења у Подгорици ка древном сједишту наших Архиепископа, Пећкој Патријаршији. Сестринство нас је детаљније упознало са историјатом ове светиње и косовске заштитнице и највеће светиње, Богородичине иконе Пећке Краснице. Након Пећке Патријаршије, упутили смо ка Високим Дечанима гдје смо узели благослов од светог краља Стефана Дечанског, који је наш небески покровитељ и слава организације, а од стране братије манастира припремљено је пригодно послужење.
Путовање смо наставили посјетом царском граду Призрену. Обишли смо цркву Богородице Љевишке, Саборни храм Светог Георгија, као и средњу богословску школу светих Кирила и Методија. Обишавши Прирен запутили смо се ка Великој Хочи гдје је била уприличени вечера, а након дочека од стране о. Милана, пароха великохочанског, услиједило је ноћење у кућама становника овог мјеста.
Други дан је започео светом Литургијом у хочанској цркви светог архиђакона Стефана. По завршеној служби обишли смо и цркву светог Николе, која се у литератури помиње као најстарија у Великој Хочи. Ову посјету смо искористили и да уручимо донацију од јунске акције у износу од 2.500, 00 Еур за опремање гостопримнице при цркви светог Стефана.
У Ораховцу смо посјетили цркву Успења пресвете Богородице, а дружили смо се и са мјештанима, при чему захвалност дугујемо новинару, професору, а прије свега, нашем пријатељу госпођи Оливера Радић.
Из Ораховца смо се упутили у манастир светих врача Козме и Дамјана, Зочиште. Поклонивши се моштима и чудотворној икони, укријепљени благом поуком оца игумана Стефана, кренули смо ка манастиру светих Архангела код Призрена, гдје је организован ручак који је припремила братија манастира, након чега је услиједио повратак ка Црној Гори.
Посебну радост нам представља чињеница да је један дио поклоника први пут боравио на Косову и Метохији и што смо успјели то да им омогућимо.
Хвала нашем оцу и брату Игору Пешикану, цетињском пароху, што је био духовник и са нама подијелио радост и митрополитов благослов.
Хвала свима који су кренули на ово путовање, тиме помогли рад наше организације и исказали подршку посјетом светињама и народу који је остао да живи на Косову и Метохији.ГАЛЕРИЈА ФОТОГРАФИЈА